HTML

És a fejlődés nem áll meg

2008.10.19. 09:42 Ebcsont

A vidékfejlesztés szó már önmagában is egy mulatságos szó. A fejlesztés, mint utótag valami magasztos célt sejtet. A vidék pedig romantikus-naív, enyhén szánalmat kifejező valami.

Magyarországon a vidékfejlesztés legfőbb rákfenéje az ezt a nevet viselő minisztérium és hivatal. Ennek bizonyítására elég az egyik legfrissebb műalkotásukat szemügyre venni:

http://www.magyarkozlony.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk08149.pdf

Igen jól látható "lelkesedéssel" sikerült egy egyszerű pályázati felhívást 700 oldalnyira felduzzasztani. (A turisztikai rendeletről van szó elsősorban, de a másik három se semmi!) Mitől is lett ez ennyi, hisz maga a jogszabály alig 6 oldal? A helyes válasz a mellékletekben keresendő. Sikerült megalkuvást nem ismerve szinte minden vidékfejlesztési közösség számára saját pontozási rendszert létrehozni. Azt hiszem van valami szép neve is ennek. Talán transzparencia.

Azon már fel se akadok, hogy a minisztérium szerint Magyarországon október 19-én vasárnap már be is lehet adni a pályázatot (mobilposta stb.).

Ellenben azt én igen is nehezményezem, sőt felháborítónak tartom, hogy nem létesíthetek atomreaktort és részecskegyorsítót a falusi turizmus keretében(lsd. nem elszámolható kiadások). Mert itt falun bizony nálunk hagyomány, hogy reggel felkelünk adunk a disznónak, majd meggyorsítjuk a részecskét és kisbaltával szétcsapjuk a hülye atomját!

Persze biztos én látom rosszul, és az én sárba süppedt szemléletem nem látja a felemelkedést.

Szólj hozzá!

Címkék: vidékfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://korzetszam.blog.hu/api/trackback/id/tr62721109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása